Mere om Camilla Boman Jensen

Jeg tegner på papir inspireret af det, som er levende og med lysten til at fabulere.
Mine motiver er figurative blandet med noget mere udefinerbart. Jeg ser mine tegninger som poetiske tværsnit af en historie, som du finder begyndelsen og slutningen på, og kan de så en lille tvivl hos den som kigger er det helt perfekt.
Mine streger kan købes som originaltegninger, nummererede kunstprints, plakater og kort.

Beskriv dit produkt med tre ord

Mine tegninger bliver ofte kaldt poetiske og tankevækkende, og det gør mig så glad! Det sidste må være organiske. Der er ikke mange rette linjer her :) 

Hvilke materialer arbejder du med?

Papiret som materiale har været med mig siden, at jeg som helt lille fik rester fra det lokale trykkeri i Svendborg i bytte for små sammenklipsede bøger med mine tegninger og bogstaver i.
På papiret bruger jeg mest blyant, akvarel, tush og gouache og så grafitstøv, som jeg sværter papiret med for at få de støvede, drømmende flader.

Af hvem, hvad eller hvor får du inspiration?

Inspirationen kommer mange steder fra, men næsten altid fra noget levende, overraskende eller udefinerbart.
Jeg har nok altid haft øjnene åbne. Kigget på naturen, på dyr og mennesker. Og når man ser - lægger mærke til - hvad der er rundt om en, så tror jeg, hjernen sender små godteposer med indtryk tilbage, når man lader den. 
Det er sjovt at hælde alting - indtryk, fornemmelser, lys/mørke, ord, farver, streger, idéer -  i én stor smeltedigel og fabulere billeder op fra suppen igen.
Nogle gange tager jeg fat i noget med vilje, andre gange prøver jeg at huske noget, som dukkede op lige inden jeg sov, eller også ser jeg simpelthen, hvad der sker direkte på papiret uden plan.

Hvad gør din kunst til noget særligt?

Jeg hører ofte folk sige, at mine tegninger er anderledes og meget sig selv. Der er også mange, der bemærker, at jeg ofte har områder kun i sort/hvid og farven koncentreret nogle steder.
Men jeg forsøger at lade mig føre af, om jeg selv får en “glød i maven” af at kigge på mine tegninger, så dét er forhåbenligt med til at gøre dem personlige og levende. 
Måske kan det også ses, at jeg holder af dét, som giver spørgsmål frem for svar.
Og i forhold til kvaliteten af mine prints gør jeg ret meget ud af, at det skal være så lækkert og holdbart som overhovedet muligt.

Hvem tegner du til?

Mit publikum er nogle gange splittet i to. Dem, som kan lide det søde, og dem som kan lide det tankevækkende. 
Jeg prøver at ramme et sted lige på kanten. 
Så… jeg tegner til dem, der ikke er bange for at mærke en lille tvivl :) 

Hvordan har dine tegninger udviklet sig gennem tiden?

I takt med at jeg tegner, ændres mit udtryk langsomt, fordi jeg bliver inspireret af nyt. 
Men den store rejse er nok, at jeg er blevet bedre til at lytte efter mavefornemmelsen, og at stå ved, når jeg drages af noget, som er “mærkeligt”.
Med hensyn til materialerne jeg bruger, så er jeg blevet meget mere bevidst om kvaliteten, bæredygtigheden og holdbarheden. 

Fortæl os om det produkt du er mest stolt af og hvorfor

Uh… det rør mig altid ekstra, når folk forbinder sig med en af mine tegninger, på dén dér “Jeg-knuger-det-til-mit-bryst-mens-jeg-går-ud-af-butikken” - måden. Så er jeg stolt over at berige et andet menneskes liv! Og så er billedet sådan set underordnet. 
Men ellers er jeg helt særligt godt tilfreds med serien af originaltegninger “Tusmørkesange”, hvoraf ét motiv blev til printet “Ophav”. Fordi processen var så legende og de færdige værker blev sådan en “ægte” lille serie, som rummer meget af dét med det lidt “mærkelige” og fortællende, som jeg gerne vil henimod. 
Men jeg er meget glad for de andre motiver også.

Hvem er dine vigtigste samarbejdspartnere?

Min vigtigste samarbejdspartner lige nu er boligagenten NordFynBo, der lader mig fylde godt på væggene i sit kontor i smørhullet af Bogense. Herfra møder jeg hver uge mine kunder ansigt til ansigt, og det nyder jeg!
Mine printsteder til de store prints, som jeg ikke selv kan klare er også vigtige og nøje udvalgt, så jeg får den kvalitet jeg vil have. 
Og mine papirleverandører ikke mindst :)

Tre sjove (personlige) facts om dig

Jeg har nu cyklet til Sahara på vores elladcykel. Eller dér ville jeg have været nået til, hvis jeg ikke var drejet af mod børnehaven hver dag ;)
Uden en kystlinie at holde fast i bliver jeg væk, og derfor bor vi tæt ved havet på Nordfyn. Lugten af hav (og drivhus) er noget af det mest livgivende jeg ved. Som friskskåret agurk for den allerdybeste sjæl. 
Engang så det ud til, at tegneriet skulle være min hobby og mad min levevej. Men de byttede plads :)