Mere om Kathrine De Place Bjørn

Kathrine bor og arbejder i Svendborg på Sydfyn.

Hun arbejder med brugskunst under navnet TOTEM, som også er navnet på hendes kunstskole. Gennem kunstskolen tilbyder hun workshops i keramik og trykteknikker for både børn og voksne. Kathrines værksted ligger på hendes landsted, og den omkringliggende natur indgår i undervisningen i form af inspiration til motiver, gennem brug af redskaber skabt af naturen og som uderum.

Beskriv dit produkt med tre ord: 

Legende, farverigt, umiddelbart.

Hvilke materialer arbejder du med?

I mit arbejde med brugskunst og skulpturer arbejder jeg med ler, og i min billedkunst bruger jeg mange forskellige materialer; olie, akryl, naturblæk, tekstilfarve, blyant, mm. Jeg arbejder også med diverse trykmetoder.

Af hvem eller hvad får du inspiration?

Jeg sætter pris på skønheden i den ufuldkomne verden og i den bevidste ufuldkommenhed, som hånden skaber.

Følelsen af materialet jeg arbejder med og bevidstheden om det på en gang komplekse og enkle i verden, er vigtig for mig i mit arbejde.

Og så er jeg vild med materialets tilstedeværelse i rummet med mig. Når det at skabe noget går op i en højere enhed, er det ofte der hvor hånden og materialet arbejder sammen uden så megen bevidst hjerneaktivitet. Det elsker jeg.

I det optimale møde mellem mig og materialerne, er det som at være sammen med en god ven. Det er en nødvendighed for mig.

Hvad gør dine værker til noget særligt?

Jeg arbejder ofte intuitivt, især med mine skulpturelle værker og i billedkunsten.

I mit arbejde med brugskunst er jeg begejstret for fejl der opstår i processen og som jeg bearbejder, så de bliver brugbare retningsgivere i designprocessen.

Hvem designer du til?

Jeg laver produkterne for min egen skyld, og så føler jeg mig heldig hvis andre kan lide det og vil bruge penge på det.

Fortæl om det produkt du er mest stolt af.

Jeg laver håndmodellerede fugle (lysestager) i forskellige størrelser og farver.
Jeg er glad for at mine fugle bliver taget så godt imod. Jeg har fået tilbagemeldinger på, at nogle føler sig forbundet med den lille fugl når de tænder dens lys - som et væsen der er til stede i rummet sammen med en. Det synes jeg er dejligt at vide og jeg ønsker at give hver enkelt fugl opmærksomhed, når jeg former den, i form af en lille dejlig tanke.