Mere om Kit Prints by Kulinska

Kit Prints by Kulinska skaber originale håndlavede Linoleumstryk med kvindekroppen som symbol og udtryksform.

Beskriv dit produkt med tre ord

Farverigt ~ Følsomt ~ Stærkt

Hvilke materialer arbejder du med?

Jeg arbejder med Linoleum og softcut, som er et blødt gummimateriale der er blødere end Linoleum. Alt afhængig af strørrelse og udtryk veksler jeg mellem de to materialer.

Jeg bruger Schmincke sværte, som er en lækker dyb sværte. Jeg blander dog størstedelen af mine sværte ud fra grundfarver. Der vil derfor også være variation i farvernes nuancer.

Jeg trykker på kraftigt syrefrit Fabriano kvalitetspapir, som giver en plakat lignende fornemmelse og styrker det grafiske udtryk. Til enkelte tryk vælger jeg økologisk bomuldspapir eller håndlavet morbærpapir. 

Af hvem, hvad eller hvor får du inspiration?

Jeg får inspiration fra andre kvindelige kunstnere. Dette i flere forskellige stilarter; olie, akryl, keramik, tufting, mm. Derudover bringer jeg mit eget følelsesliv i spil i alle mine tryk, og jeg inspireres af livet og hvad det bringer. Jeg inspireres af power, følelser og kvindeliv.

Hvad gør din kunst til noget særligt?

Jeg tror at hvis man udtrykker sig fra sit inderste, så bringer det en autencitet med ind i kunsten. Så jeg bilder mig ind, at folk kan mærke de følelser, som jeg forsøger at udtrykke - eller at folk opfanger følelser, som de selv læser ind i hvert værk. 

Hvem laver du billeder til?

Jeg designer til dem der rammes følelsesmæssigt af mine tryk. Skal man se gennemsnitligt på hvem der køber, så er det hovedsageligt kvinder i alderen 35-45, men der er også mænd, der er blevet rørt og fanget af de følelser der udtrykkes. 

Hvordan har dine værker udviklet sig gennem tiden?

Alting udvikler sig heldigvis, hvis man fanges af noget og bliver ved. 

Jeg startede med at lave små stempler og hyggede mig lidt med det ved siden af collageart, akrylmaleri og grafiske tegninger. Det var først efter en livskrise i 2020 og da jeg blev mor igen i 2021, at trykkene virkelig tog fart. Al fokus begyndte at ligge på mine tryk og i 2022 startede jeg min selvstændige virksomhed KIT PRINTs By Kulinska.

Fortæl os om det produkt du er mest stolt af og hvorfor

Jeg elsker dem alle og alle har en dyb fortælling eller følelse bag.
Trykket Fønix, (som er udgået), udtrykker nogle stærke følelser.
Dengang faderen til min ældste datter døde lovede jeg mig selv, at den dag jeg var forholdsvis helet igen, så skulle en fønix frem. Det blev til en kvindefugl - trykket Fønix.

Hvem er dine vigtigste samarbejdspartnere

Jeg arbejder meget solo - med inspiration fra andre. Der er dog udvalgte butikker i København, på Samsø og i Ebeltoft, som har et lille udsnit af mine tryk.

Tre personlige eller pudsige facts om dig

Uuuuh.
Jeg hader at ligge vasketøj sammen!
Jeg spiser ost næsten hver dag.
Jeg er single Mama (med mega stort M) til to.