Mere om Marie Høj-Hansen

Jeg syr abstrakte quiltede værker af genbrugte tekstiler. Jeg maler med stof og opfatter mit stof som farverne på en kunstners malerpalette.

Jeg bor i Brede med min familie og mine to hunde. Jeg er uddannet pædagog og psykoterapeut og er derudover for øjeblikket elev på Kunstskolen Spektrum. 

Beskriv dit produkt med tre ord

Legende, frit, uperfekt

Hvilke materialer arbejder du med

Jeg arbejde med genbrugte tekstiler og finder stor glæde i at gå på skattejagt efter farver, mønstre og teksturer. Jeg bruger også hvad jeg har herhjemme og klipper i familiens tøj, hvis det ikke skal bruges mere og det fanger mig. Mine tekstiler har levet et liv inden de endte i mine værker, og det kan jeg godt lide at tænke på. Det giver værkerne sjæl og liv. Valg af trådens farver har også stor betydning for udtrykket i mine værker. 

Hvad inspireres du af 

Jeg inspireres bl.a. af mine stofbunker og opdager her nye farvesammensætninger når stofferne tilfældigt ligger op ad hinanden og spiller sammen på interessante måder. Jeg inspireres af teksturen på tekstilerne og hvordan stoffet føles i mine hænder. Jeg mærker hurtigt om nålen let vil gå igennem stoffet når jeg er på tekstiljagt, hvilket er særligt vigtig for mig, da det er en meget sanselig proces at sy mine quilts. Jeg elsker desuden at opdage nye former der opstår når jeg fx. klipper tøjet op eller river det i stykker, fordi den første del af min proces er meget udforskende og undersøgende. Jeg søger hele tiden balancer i mine værker og flytter rundt på stofstykkerne til jeg er tilfreds. 

Derudover inspireres jeg igennem min egen proces. Der opstår altid uforudsete ting og det anvender jeg i min kunst og disse er med til at give den et personligt præg. Jeg forsøger at favne hvad der opstår. Min kunst er stærk intuitiv. Jeg ser på mit stof og hvad det gerne vil ifht. eksempelvis folder, som også kan være en del af værkerne. 

Jeg elsker at følge andre quiltere fra verden, særligt USA som bryder ud af den mere traditionelle måde at sy quilts på. Jeg har i nogle år været en del af et amerikansk onlinefællesskab som jeg har meget glæde af. 

Hvem henvender din kunst sig til

Når jeg syr min kunst, er jeg optaget af at lade processen flyde frit uden krav, domme, regler og fortrydelser. At skabe kunst skal for mig være et rum med så lidt pres og stress som muligt. Mit mål er, at min at min kunst afspejler den frihed den er skabt med. Det ligger mange timers arbejde i hver quilt, da hvert et sting er syet i hånden. Jeg ønsker at minde beskueren om at sænke farten og sætte pris på langsommelighed, leg og uperfektheder.

Tre sjove facts om mig

 Jeg har gråt bælte i Capoeira. Jeg har rejst rigtigt meget, boet i Frankrig og USA, men er pt ikke gode venner med flyvemaskiner. Jeg elsker når min mand laver mad til mig.