Mere om Signe Bagger

Kort beskrivelse af dig og dit Brand

Jeg er grafisk designer og illustrator uddannet ved Det Kongelige Akademi på Designskolen. Jeg har brugt de sidste mange år på at udvikle et formsprog, der kan fortælle historier og sætte farve på diverse små fortællinger. Jeg arbejder med et grafisk, legende udtryk hvor analoge og digitale tråde flettes sammen, og hvor 

retro fornemmelser kombineres med moderne træk i et farverigt og fantasifuldt univers. 

Mine værker har ofte en forhistorie, der kan spænde mellem alt fra videnskab og biologi til at være baseret på poesi og abstrakte udtryk. Jeg arbejder ofte med det visuelle og det skrevne sprog side om side, og forfatter selv alle teksterne på billederne.

Beskriv dit produkt med tre ord

Poetisk, farverigt og imødekommende

Hvilke materialer arbejder du med?

Jeg skaber mine værker ved at kombinere håndtegnede, scannede streger og digitale farveflader. Efter jeg har sat det hele sammen printes motiverne selvfølgelig på kraftigt semi-blankt papir som får farver til at stråle.

Af hvem, hvad eller hvor får du inspiration?

Tematisk er det hverdagen og de store og små fortællinger, der rummer den helt store inspiration. Æstetisk har jeg gennem tiden ladet mig inspirere af alt fra gamle biologibøger til tarotkort samt søgt inspiration hos store kunstnere som Hilma af Klint og Matisse.

Hvordan skiller dine produkter sig ud fra andre i samme branche?

Ved at kombinere det skrevne sprog og det visuelle sprog, er mine værker lige så meget en fortælling som de er noget flot man kan hænge på sin væg. 

Det tror jeg gør dem til noget helt særligt! Derudover har jeg brugt mange år på at udvikle mit helt eget formsprog, der kombinerer bestemte mønstre, måder at lave

kompositioner og figurer, som med tiden er blevet sit eget originale formsprog.

Hvem designer du til?

Til alle der har lyst til at kigge med! Jeg forsøger at spænde mellem temaer der både kan være relevante på tværs af alder og køn - selvom mit formsprog nok er til den feminine side.

Hvordan har dit produkt udviklet sig gennem tiden?

Efter utallige eksperimenter og mange kasserede forsøg. 

Gennem min uddannelse har jeg helt naturligt haft et godt forum at udvikle min stil og visuelle univers igennem.

Fortæl os om det produkt du er mest stolt af - og hvorfor?

Det er som at vælge mellem sine børn! 

Jeg har altid været utrolig glad for den historie og det tema, der ligger i motivet “De Bånd Vi Binder”, da jeg synes det indkapsler den smukke forbindelse der kan ligge mellem børn og voksne og hvordan vi kan lære noget af hinanden. Måske ligger den mit hjerte ekstra nært, da jeg ofte selv føler mig som både barn og voksen på samme tid.

Hvem er dine vigtigste samarbejdspartnere?

Min proces er i og for sig meget selvstændig, og jeg tror de vigtigste medspillere er dem som jeg møder på markeder og til udstillinger og som kommer med deres feedback, tanker og reaktioner. 

Jeg er selvfølgelig også glad for at det er muligt for mig at få trykt alle mine plakater i Danmark under svanemærkede forhold.

Mit illustrative virke er også blevet budt velkommen i aviser, hos forlag og i musikverdenen, hvilket er samarbejder jeg er utrolig glad for, da det giver mig mulighed for at se mit univers udfolde sig uden for min egen lille ramme.

Tre sjove (personlige) facts om dig?

- Jeg kan bedst lide for gamle vingummier

- Jeg har synæstesi hvilket gør at alle tal, bogstaver og ord har deres egne farver inde i mit hovede

- Jeg har engang vundet 10 flæskestegssandwiches i banko