Mere om Sigrid Svane

Bag “Svanes” står grafisk designer Sigrid Svane. I sit hyggelige værksted i den gamle Slotsmølle i Hillerød sidder Sigrid og tegner, snitter og trykker sine flotte linoleumssnit. 

Beskriv dit produkt med tre ord:

Mine billeder er håndlavede, finurlige og farverige.

Hvilke materialer arbejder du med?

Mine tryk afspejler samtidskunstens tendenser, da flere af dem er skabt af og på genbrugsmaterialer. Plader, som jeg bruger til at trykke baggrundsflader med, er eksempelvis skåret ud af brugte flyttekasser. Noget af det papir jeg bruger, er gamle prøveark fra trykkerier. Mine tryk er snittet i bløde linoleumsplader og håndtrykt med ske og kagerulle. Det skaber en vis autenticitet og har rødder helt tilbage til det gamle grafiske håndværk. 

Kan du fortælle lidt mere om din proces?

Når jeg arbejder med et billede, starter min proces altid med skitsering af ord, der langsomt bygges op og til sidst danner en “historie” samt visualisering af en genkendelig grafisk form fra hverdagen. Jeg ved aldrig helt, hvordan det endelige resultat bliver, og det gør processen interessant og uforudsigelig. 

Hvad gør dine billeder til noget særligt?

De typiske kendetegn ved mine tryk er det typografiske islæt - det typografiske er hovedelementet i udformningen af illustrationen. De visuelle grafiske former i mine værker er alle genkendelige motiver, udelukkende bygget op af ord. Samlet danner ordene en form og en historie eller ordene associerer til formen. Alle linoleumssnit er selvfølgeligt håndtrykte, nummererede og signerede.